Üdvözöljük weboldalunkon !
Vannak féltve őrzött VHS felvételei, amit szeretne megóvni, megőrizni az utókor számára ? Akkor jó helyen jár ! Korszerű technikával, rövid határidővel digitalizáljuk felvételeit !

Mit kell tudni a VHS kazettákról?

A VHS kazetta nem más, mint egy mágnesszalag alapú adattároló. A kép rögzítésekor a videókamera a képet jellé alakítja, majd a kazetta szalagját a ennek a jelnek megfelelően “felmágnesezi”. Így készül tehát maga a felvétel. Az idők folyamán a szalag mágneses tulajdonságai a környezeti behatásoktól könnyen megváltozhatnak, ezért a rajta tárolt kép sem lesz azonos a felvételkor készített képpel. A VHS kazetta lejátszáskor, vagy akár a szekrényben, vagy a polcon heverve, folyamatosan veszít minőségéből. Egy átlagos kazetta élettartama a tárolás körülményeitől függően kb. 15-25 év, arról nem is beszélve, hogy a szalag szakadása adatvesztéssel jár.


Mi arra vállalkozunk, hogy régi VHS, VHS-C, továbbá miniDV kazettáit feljavított minőségben átmásoljuk DVD lemezre vagy más adathordozóra (pendrive, külső merevlemez, feltöltés felhő alapú tárhelyre), így bármennyiszer is nézik majd meg, a minőség sohasem fog romlani !

Ne feledje: Minél előbb digitalizálva vannak a kazetták, annál jobb minőségben maradnak meg a rajtuk tárolt videók 🙂
Vállajuk továbbá fényképeinek, dokumentumainak digitalizálását is !
Várjuk mielőbbi jelentkezését!

Category: VHS
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.